Arrabona Racing Team

A szekció 2014-ben alakult meg a Széchenyi István Egyetem Járműfejlesztési Tanszékén azzal a céllal, hogy már ugyanebben az évben szerepeljen a Formula Student versenyszezonban. Jelenleg mintegy 50 fő hallgató dolgozik a csapatban azért, hogy a lehető legjobb eredményt érjék el versenyeik során, mindezzel gyarapítva szakmai tudásukat, öregbítve egyetemünk hírnevét. A csapat legnagyobb részét Járműmérnök szakos hallgatók alkotják, de képviseltetik magukat Villamos-, Közlekedésmérnök, Gazdasági és Menedzsment szakos hallgatók is.

A Formula Student egy nemzetközi mérnökverseny, melynek keretében egyetemi hallgatók előre lefektetett formai és technikai szabályoknak megfelelő versenyautót terveznek, melyet saját innovatív ötleteikkel fejlesztenek a lehető legjobbra. A projekt során elért eredményeket ezt követően a versenyeken prezentálniuk kell a hallgatóknak olyan szakértők számára, akik az iparban, autósportban és oktatásban már nagy elismerést szereztek. A siker kulcsa nem kizárólagosan a leggyorsabb autó megépítése, végeredményben az a csapat lesz a legjobb, amely a jó teljesítményt ötvözi az átgondolt konstrukcióval, hatékony pénzügyi, valamint értékesítési tervvel.

Céluk olyan mérnökök kinevelése, akik a járműiparban elhelyezkedve innovatív ötleteikkel jobbá és biztonságosabbá tehetik a közúti közlekedés jövőjét.

2019-es és egyben fennállásuk óta legsikeresebb regisztrációs időszakunk biztosította számukra a részvételt a Formula Student legrangosabb versenyeire. Így vettek részt a Formula Student East, a Formula Student Germany, valamint a Formula Student Czech Republic versenyeken. Miután bejutottak Európa három legjobb versenyére, minden eddiginél motiváltabbak lettek eddigi legjobb versenyautjuk megalkotására. Ebben a szezonban nem csak a regisztrációs időszak volt a legsikeresebb, hanem a Formula Student East versenyen csapatunk eddigi legjobb eredményét érte, hiszen világranglistás versenyen összetett 3. helyezéssel zárták. A 2020-as szezont jelentősen megnehezítette a COVID, így versenyeik helyett csak a Formula Student Online, valamint a kecskeméti Magyar Formula Student Csapatok kollektív tesztjén tudtak részt venni az ART_07 versenyautóval. A 2021-es szezonnak nagy újítással vágtak neki, hiszen csapatuk először épített acél térhálós csőváz helyett szénszál erősítésű monocoque karosszériát. Ez hosszú távon jelentős fejlesztési potenciált tartogat magában. Ezzel az autóval részt tudtak venni a Formula Student Austria, valamint a Formula Student East versenyeken. A csapat jelenleg a legújabb járművét fejleszti a következő versenyszezonokra.

Részletes információk a honlapunkon találhatók: https://arrabonaracing.hu/