SZEngine

Csapatunk létrejöttét gyakorlatilag, a Formula Student világméretű versenysorozatnak köszönhetjük, mely már 1981 óta megrendezik. Tagjainknak a verseny során különböző problémákat kell megoldaniuk, mint autóban alkalmazott műszaki megoldásokat, a design-t, az autóra épített üzleti tervet, és a költségek, illetve a csapatoknak kell megmérkőzni egymással különböző versenyszámokban. Természetesen a zsűri bírálja el az egyes csapatokat, amint láthatjuk nagyon eltérő próbákat kell kiállni csapatunknak, így elég nagy kihívás egy ilyen komplex feladat teljesítése.

A versenyben szereplő csapatokkal szemben mi elsősorban nem egy autó kifejlesztését, és megépítését tűztük ki célnak, hanem egy egyedi fejlesztésű motort is reprezentálunk a versenyen. Ráadásul projektünket az Audi Hungaria Motor Kft. és a Széchenyi István Egyetem által közösen létrehozott Audi Hungaria Belső Égésű Motorok Tanszék hívta életre.

Munkánkat azonban segíti a régióban, és azon belül is Győr város ipari parkjában lévő autóipari cégekkel történő együttműködés. Tevékenységünk túlnyúlik más országokba, mivel már több éven át szoros együttműködünk a Bécsi Műszaki Egyetem TUW Racing nevű járműépítő csapatával, másrészről pedig az Ingolstadti Főiskola lelkes hallgatóival, akik velünk együttműködve egy egyedi – a Formula Student versenypályáinak megfelelő - váltóművet terveznek számunkra. Tehát ezzel a két csapattal összefogva fő célunk az alkatrészek optimalizálása és ezzel párhuzamosan kifejleszteni és megépíteni egy versenyképes motort 2011-ig. Így fokozatosan, a folyamatos fejlesztésnek köszönhetően kompetens motorbeszállítóvá tudunk válni a versenysorozatban. Jelenlegi létszámunk 25 fő.

Alapkutatásunk a Széchenyi István Egyetem Ipari és alkalmazott matematika Kutatócsoportjával való együttműködés. Az itt létrehozott szoftver alkalmazása a tevékenységünkhöz szorosan kapcsolódik, majd ezen szoftver által generált eredmények alapján a konkrét rendszer megépítése, validációs bemérése és az eredmények visszacsatolása.

Részletes információk honlapunkon elérhetőek: szengine.hu

Hírek az uni.sze.hu-ról

Nem találhatóak hírek!